Kampong Botanical Gardens Visitor's Center

Architecture Design Project

The Challenge

The National Tropical Botanical Garden in Miami, Florida is located in a warm, tropical climate. We were asked to design an environmentally friendly visitor’s center for the garden that does not need air conditioning or heating and is open to the outdoors. The design must include a juice bar and restrooms.

The Solution

My solution was to design a building that captures the generally strong winds from the nearby ocean and uses the wind to create comfortable microclimates inside and around the building. The main room of the center is surrounded by freely moving fins that open and shut with the breeze.

Kampong Visitor's Center

Winter Fin Positions

  • cross ventilation minimized
  • solar heat maximized
  • natural light maximized
  • cool air pooling minimized

Early Spring Fin Positions

  • cross ventilation maximized
  • solar heat maximized
  • natural light maximized
  • cool air pooling minimized

Late Spring Fin Positions

  • cross ventilation decreased
  • solar heat decreased
  • natural light decreased
  • cool air pooling increased

Summer Fin Positions

  • cross ventilation minimized
  • solar heat minimized
  • natural light minimized
  • cool air pooling maximized
  • ideal conditions for humidity
Kampong Visitor's Center

Existing Site

Kampong Visitor's Center

Revised Site

Kampong Visitor's Center
Kampong Visitor's Center
Kampong Visitor's Center
Kampong Visitor's Center
Kampong Visitor's Center
Kampong Visitor's Center