FalconWorks Community Theater

Architecture Design Project

The Challenge

The FalconWorks Theatre Group sought to build a community theatre along the Gowanus Canal in Brooklyn, NY. The one requirement of their design was that the performance areas challenge traditional theatrical conventions. Specifically, they wanted to theatre in which the audience would also be a performer.

The Solution

My design responds to the needs of FalconWorks Theatre Group by transforming the entire building into a stage. As patrons walk through the large glass hall that connects the different spaces they are visible on either side of the canal. In the main auditorium, occupants walk above and behind the stage, blending the theatre and community programmatic elements together.

theatre plan with program
theatre elevations
theatre diagram
theatre section
theatre section
FalconWorks Community Theatre
FalconWorks Community Theatre
FalconWorks Community Theatre
FalconWorks Community Theatre
FalconWorks Community Theatre
FalconWorks Community Theatre
FalconWorks Community Theatre